36 grabitje në Greqi, kapet banda e të rinjve shqiptarë që “nuk lanë” biznes pa vjedhur

Një bandë grabitësish është shkatërruar në Greqi. Autoritetet greke kanë publikuar të dhëna nga operacioni si dhe emrat e shqiptarëve të arrestuar. Të arrestuarit e kësaj organizate janë Indrit Arifai 20 vjeç, Mario Hoxha 19 vjeç, Adi Kala 33-vjeç si edhe Altin Mustafaj 23 vjeç.

Ndërkohë theksohet se në kërkim është Armando Roko 20-vjeç. 23-vjeçari dhe 32-vjeçari u zbuluan nga efektivët e policisë së veprimit të menjëhershëm, pasi kishin hyrë në një agjenci lojërash fati në Kifisi, duke thyer më parë derën e xhamit të dyqanit me një bosht metalik dhe u ndaluan para se të përfundonin punën e tyre. Në kuadër të hetimit të ngjarjeve të vjedhjes së dyqaneve me një metodë specifike veprimi, nga prilli 2022, në zonën më të gjerë gjeografike të Atikës, pas një hetimi të plotë nga Shërbimet e mësipërme, është vënë re veprim i një grupi kriminal me veprime të vazhdueshme metodike dhe të dallueshme u zbuluan rolet.

Në lidhje me mënyrën e veprimit të anëtarëve të grupit kriminal, gjatë natës, zakonisht duke përdorur boshte apo sende të tjera, kanë kryer me përbërje të alternuar thyerjen e xhamave të hyrjes së dyqaneve dhe më pas, kanë hyrë në to dhe kanë hequr elektronikë. pajisje nga pajisjet e brendshme dhe shuma parash. Anëtarët shkonin drejt dyqaneve me një makinë kompanie me xhama të lyer, në pronësi të një të afërmi të të burgosurit 19-vjeçar dhe zakonisht parkonin aq larg tyre sa të mos kapej nga kamerat e dyqaneve.

Për kalimin dhe arratisjen e pjesëtarëve të grupit me mjetin e sipërpërmendur drejt vendeve të vjedhjeve ishte përgjegjës 32-vjeçari, i cili ngarkohej edhe për marrjen e masave përkatëse për mbulimin e tyre. Në mënyrë të veçantë, drejtuesi i mësipërm, duke iu afruar dyqaneve të synuara, ka larguar pjesën tjetër të anëtarëve që vepronin si autorë natyralë të vjedhjeve. Pas arrestimit dhe burgosjes së 19-vjeçarit në një qendër paraburgimi, pas vjedhjes së një automjeti nga zona e Agios Panteleimon në fillim të nëntorit, grupi kriminal ka kërkuar dhe rekrutuar 19-vjeçarin tjetër dhe 23-vjeçari të vepronte si autorë natyrorë. Deri më tani kanë zbuluar 36 grabitje në Athinë, ndërsa operacioni për arrestimin e tyre është zhvilluar në datën 10 janar.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *