Britania e Madhe “mbyll” dyert për princin Harry: Duhet të lajmërojë një muaj para nëse do të vizitojë vendin

Marrëdhënia e princit Harry me familjen mbretërore duket se nuk do të jetë më e njëjta pas sulmeve të njëpasnjëshme, e mi të gjitha publikimit të autobiografisë.

Së fundmi, mediat britanike raportojnë se princit të “shkurorëzuar” i është kërkuar që të njoftojë Zyrën e Brendshme të Mbretërisë së Bashkuar një muaj para në rast se planifikon që të udhëtojë drejt vendit.

Mësohet se kjo kërkesë është bërë në mënyrë që zyra të arrijë t’i sigurojë mbrojtje ish-princit, si dhe të mbulojë çdo detaj sigurie.

Sipas një raporti të ri të marrë nga The Telegraph , pas paraqitjes së kërkesës së sigurisë, i takon Ministrisë së Brendshme të vendosë nivelin e nevojshëm të sigurisë që kur Duka “u largua” nga jeta mbretërore në vitin 2020.Duka i Sussex-it u përgjigj në zyrë duke u kërkuar atyre të jepnin një shembull të një rasti të ngjashëm, në mënyrë që ai të dijë si të veprojë.

“Unë do të doja që ata të japin një shembull se ku dikush tjetër është larguar nga ‘detyra publike’ me të njëjtin vlerësim kërcënimi si unë dhe nuk ka marrë asnjë siguri,” tha Harry. “Unë kam lindur në këtë dhe kërcënimi nuk do të ulet kurrë për shkak të statusit tim në lidhje me familjen.”

Në të kaluarën, Harry e ka kritikuar mbrojtjen që mori familja e tij si “të paqartë, të shkëputur dhe të papërshtatshme” kur Duka dhe Dukesha morën pjesë në ngjarjet përkujtimore për nënën e tij, Princeshën Diana në qershor të vitit 2021.

Në shkurt 2022, Duka paditi Associated Newspapers Limited pasi gazeta shpërtheu një histori që pretendonte se mbretërore u përpoq të mbante të fshehtë luftën e tij me qeverinë britanike.

Ekipi ligjor i Princit Harry argumentoi se Princi ishte “shumë i shqetësuar për sigurinë e tij gjatë udhëtimeve të ardhshme në Britani” dhe se ai mendonte se “duke pasur parasysh peshën e asaj që është në rrezik për të dhe familjen e tij” opsioni i tij i vetëm ishte të merrte aksion i ligjshëm.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *