Covidi rriti infarktet, pas pandemisë më shumë pacientë me probleme kardiovaskulare

Pandemia e koronavirusit ka rritur numrin e pacientëve me probleme të zemrës. Mjekët kardiologë konstatojnë rritje të infarkteve tek individët që kanë kaluar Covidin.

Trompozat dhe embolitë pas sëmundjes janë shkaku kryesor i infarkteve tek këta persona. Zemra nuk po kursen as të rinjtë.

Mjekët e qendrës spitalore “Nënë Tereza” thonë se sëmundjet kardiovaskulare dhe vdekjet prej tyre po ndodhin edhe në moshat nën 40 vjeç.

Gjatë një konferencë shkencore në Indi për sëmundjet kardiovaskulare u theksua se 52% e vdekjeve në botë kanë shkak zemrën.

Ndërkohë mjekët shqiptare pritet të aplikojnë teknika të reja për trajtimin e këtyre sëmundjeve siç është implantimi i valvulës së aortës pa hapje kraharori.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *