Fëmija “mrekulli” gjen më në fund familjen e saj, ja kush e birësoi

Një foshnjë e lindur në Sirinë veriore, humbi të gjithë familjen e tij në tërmetin e vendit, por është ribashkuar me të afërmit evetëm të mbetur. Në videot e postuara në faqet e rrjeteve sociale ditët e fundit, një shpëtimtar shihej duke u ngjitur poshtë një kodre rrënojash duke mbajtur një foshnjë të vogël të porsalindur. Më vonë u konstatua se vajza e porsalindur ishte fëmija i Abdullah dhe Aphra Mleihan. Të dy ndërruan jetë, së bashku me fëmijët e tyre të tjerë, në qytetin Jadaris të kontrolluar nga rebelët në provincën Aleppo.

Foshnja u shtrua në spital në Xhihan derisa mjekët ishin në gjendje të identifikonin të afërmit e tij. Sot, halla dhe burri i saj Khalil al-Sawadi më në fund morën mbesën e tyre, të cilën e quajtën Aya, pas nënës së saj të vdekur.

“Kjo vajzë do të thotë shumë për ne sepse nuk ka mbetur askush përveç saj nga familja. Ata do të mbahen nga unë, tezja e saj dhe të gjithë të afërmit në fshatin e nënës dhe babait të saj,”- tha Sawadi.

Më shumë se 5,800 njerëz janë vrarë në Siri që nga tërmeti i 6 shkurtit – shumica në zonat e kontrolluara nga rebelët. Jadaris, ku jetojnë Sawadi, është një nga qytetet më të goditura.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *