Fëmijët e “zhdukur” në Britani/ DailyMail: I riu shqiptar i dërgon para babait në Shqipëri

Babai i një prej 200 adoleshentëve azilkërkues të zhdukur nga hotelet e Home Office natën e kaluar pranoi se djali u largua në mënyrë që të mos mund të kthehej në Shqipëri. Dailymail shkruan se 18-vjeçari flet me babain e tij çdo ditë dhe po dërgon paratë e fituara nga puna në një kantier ndërtimi në Londër në Shqipërinë Veriperëndimore.

Megjithatë, Orgito Luka, i cili ishte 17 vjeç kur u zhduk në maj të vitit të kaluar, ende zyrtarisht konsiderohet i zhdukur. Ministri i Emigracionit Robert Jenrick u tha deputetëve javën e kaluar se nga 4600 azilkërkues fëmijë të pashoqëruar që mbërritën në MB që nga viti 2021, 440 ishin zhdukur dhe vetëm gjysma ishin kthyer. Nga ata ende të zhdukur, 186 pretenduan se ishin ose 16 ose 17 vjeç dhe 176 janë nga Shqipëria, një vend i sigurt.

Ministria e Shëndetësisë ka zbuluar emrat e një duzinë adoleshentësh shqiptarë që u zhdukën nga hotelet e miratuara nga Home Office vitin e kaluar, shumica e të cilëve shumë shpejt do të mbushnin 18 vjeç. Disa nga emrat nuk figurojnë në të dhënat shqiptare, duke sugjeruar se ata mund të kenë dhënë detaje të rreme ose janë bërë gabime. Të tjerët duket se kanë llogari aktive në mediat sociale që tregojnë rroba firmato, restorante të shtrenjta dhe makina luksoze.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *