Foshnjat e shpëtuara nga tërmeti dërgohen në spital me avionin e presidentit Erdogan

16 foshnja që shpëtuan nga tërmeti në Kahramanmaraş janë dërguar në Ankara me avionin e Presidencës. Shërbimet e Mbrojtjes Sociale morën foshnjat nga nënat e tyre dhe i transportuan me autoambulanca në spitalin e qytetit Etlik. Mes tyre ishin edhe dy bebe që u shpëtuan nga tërmeti, por nuk u dihej emri.

Avioni që i përkiste Presidencës, i cili u vendos që do të përdorej për aktivitete të lidhura me tërmetet, sillte ekipe mjekësore dhe materiale për të ndihmuar rajonet e prekura nga tërmetet në Kahramanmaraş, si dhe për të transportuar të plagosurit rëndë në rajon në Ankara.

Pasagjerët e fundit të avionit ishin foshnja të marra në zonat e tërmetit. 16 foshnja të moshës 0-1 vjeç u morën nga Kahramanmaraş dhe u çuan në Ankara. Për foshnjat, të cilat janë në gjendje të mirë shëndetësore, do të përkujdeset organizata e fëmijëve pranë Ministrisë së Familjes dhe Shërbimeve Sociale pas kontrollit të parë mjekësor.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *