Hamasi liron dy pergje amerikane: E bëjmë për tē provuar se pretendimet e Biden janē të pabaza

Hamasi ka liruar shtetasit amerikanë Judith Tai Raanan dhe vajzën e saj 17-vjeçare Natali Raanan, të cilët u rrëmbyen gjatë sulmit fillestar kundër Izraelit gati dy javë më parë, sipas Zyrës së Kryeministrit të Izraelit, Benjamin Netanyahu.Sipas familjes së tyre, Raanans janë nga zona e Çikagos dhe kishin vizituar të afërmit në kibbutz të Nahal Oz në jug të Izraelit kur u sulmua nga Hamasi.Ata u dorëzuan në kufi përpara se të shkonin në një bazë ushtarake izraelite për t’u ribashkuar me familjen, sipas një deklarate nga zyra e kryeministrit.Ata janë aktualisht në paraburgim të Forcave të Mbrojtjes të Izraelit, tha zëdhënësi i IDF, Daniel Hagari.

Ato janë liruar “për arsye humanitare”, tha zëdhënësi i krahut të armatosur të organizatës Abu Ubaida.

Ai tha se ishte në përgjigje të përpjekjeve të ndërmjetësimit të Katarit dhe për t’i “provuar popullit amerikan dhe botës se pretendimet e bëra nga Biden dhe administrata e tij fashiste janë të rreme dhe të pabaza”.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *