“Ka një element tronditës”/ Detaje pas vrasjes së 33-vjeçarit shqiptar nga kunati: Autori e ka kuptuar përmasën e krimit, tani kërkon…

Detaje të reja dalin në “dritë” për vrasjen e ndodhur të martën e kaluar në Volos.

Kujtojmë se një 50-vjeçar shqiptar vrau kunatin e tij 33-vjeçar, pasi vajza e tij dëshmoi se viktima e kishte përdhunuar prej moshës 9 vjeçare dhe se i kërkonte para që të mos zbulonte video dhe foto që kishte regjistruar për veprimet e pahijshme ndaj saj.

I akuzuari pritet të dalë para hetuesisë të hënën në orën 12.00, ndërsa siç ka rrëfyer para avokatit të tij deklaron se është penduar. 50-vjeçari, i cili ndodhet në qendrën e paraburgimit 24 orët e fundit, i ka kërkuar kriminologut të njohur Alexis Kougia që të merrte mbrojtjen e tij – së bashku me avokatin aktual Michalis Vassilikos. Kështu z. Kougias pranoi kërkesën e të pandehurit dhe të familjarëve të tij.

“Autori e ka kuptuar përmasat e pasojave të veprimit dhe e vetmja gjë që e shqetëson është e ardhmja e fëmijëve të tij. Ai pyet vetëm për fëmijët dhe shqetësohet se si do të jetojnë pasi ai ishte mbështetës i tyre. U ka dhënë siguri në jetë, i ka mbështetur financiarisht”, tha avokati i autorit.

18-vjeçarja që akuzoi viktimën 33-vjeçar si zhvatës dhe përdhunues fëmijësh ka në krah dy motrat e saj. Sipas mediave vendase, janë marrë deklarata dhe kanë konfirmuar fjalët e motrës së tyre, ndërsa sipas z. Vassilikos nga hetimi ka rezultuar se edhe persona të tjerë e dinin se çfarë po ndodhte dhe do të thirren për të dëshmuar. 18-vjeçarja aktualisht po merr mbështetje nga një psikolog për të menaxhuar ngjarjet që kanë shënuar fëmijërinë e saj. Gruaja e viktimës nuk ka dhënë ende një deklaratë, por ka deklaruar një padi civile.

Fakte të reja për rastin

Në një prononcim për televizionin ASTRA, Alexis Kougias tha se “ka një element tronditës” në çështjen që pritet të zbardhet në ditët në vijim. “Ka një element tronditës, që është element zyrtar. Nuk dua të zbuloj asgjë më shumë. Megjithatë, ka një element që në një moment të padyshimtë, para se njeriu që unë mbroj të kryente aktin e kundërligjshëm pasi kishte mësuar se çfarë po kalonte vajza e tij, vajza ia kishte treguar më herët profesorit të saj në universitetin që ndjek”, theksoi z. Kougias.

Një rol të rëndësishëm në zhvillimin e çështjes luan edhe pronarja e 18-vjeçares, e cila ka qenë ajo që ka vënë në dijeni të atin për faturat e papaguara dhe qiranë dhe që kanë qenë arsyeja që babai të pyeste se çfarë po ndodhte. Pas një presioni të madh, 18-vjeçarja nuk e përballoi dot dhe vendosi të rrëfente makthin para të atit, por pa i treguar fillimisht se kush ishte autori. Pas shumë orësh presioni, ai u dorëzua. “Do ta zgjidh”, thuhet se i tha ai.

Njëkohësisht persona nga ambienti i ngushtë i 18-vjeçares nxjerrin në dritë fakte të reja. Një mik i vajzës raporton se 33-vjeçari e vizitonte në shkollë dhe e priste jashtë. “Ai vinte jashtë shkollës, priste gjithmonë që vajza të mbaronte mësimin. Më herët ai po ngacmonte vajza të tjera madje ajo kishte ndërhyrë dhe i kishte thënë të ndalonte atë që po bën se ajo është shumë më e vogël se ai. Dhe në përgjithësi ka gjetur vajza nën 18 vjeç”, rrëfen shoku i 18-vjeçares.

Frikë për viktimat e tjera

mesazheve kërcënuese në celularin e vajzës ka edhe video dhe foto nga skenat e përdhunimit dhe për këtë pajisja është dërguar në laboratorët e mjekësisë ligjore për të nxjerrë të gjitha dosjet. Ana e 50-vjeçarit vlerëson, siç raporton “Tachydromos”, se nuk është vetëm vajza e tij 18-vjeçare ajo që ka rënë viktimë e 33-vjeçarit. “Është shumë e rëndësishme dhe dua ta theksoj që çështja nga ana e hetimit mjeko-ligjor është përcjellë në Selanik. Të shtënat ishin pa pikë, gjë që mbështet pretendimin e të pandehurit se ai mbante armën për ta detyruar të rrëfente atë që kishte bërë dhe e sulmoi. Është shumë e rëndësishme të shihet se cila është porta e hyrjes së plagës fatale, pasi prej andej vërtetohet distanca e përshkuar”, shton zoti Kougias.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *