Ndërtesa u anua nga lëkundjet në Turqi, qytetarët shikojnë që s’kishte themele (Shikoni VIDEON)

Pamje të paprecedenta tregojnë shkujdesjen dhe neglizhencën kriminale të ndërtuesve në Turqinë lindore, ku 2 tërmete kanë shkaktuar më shumë se 20,000 viktima. Në një video që qarkullon në internet dhe e publikuar nga media turke si Sabah tregojnë një ndërtesë që është anuar, e cila nuk ka themele.

Është një pallat 5-katësh, i cili edhe pse nuk është shembur është anuar në mënyrë të tillë, duke u bërë i pabanueshëm.

Në klipin afërsisht 40 sekonda dëgjohen burrat duke thënë se në ndërtesë nuk ka të çara dhe se as xhamat nuk janë thyer.

“Nuk mund ta besoj , shiko këtu!”- thotë njëra teksa kamera tregon se ndërtesa në fakt është ndërtuar në tokë pa kolonat dhe themelet e nevojshme.

Shiko Videon:

Komentuesit e gazetës turke Sabah theksojnë se kjo është një metodë ndërtimi e quajtur “mbulim i përgjithshëm i dyshemesë” , e cila megjithatë është bërë aq sipërfaqësisht saqë në “lëngëzimin” e tokës gjatë tërmetit ka sjellë këto pasoja.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *