Në Itali “plas” debati për nënat surrogate: Mitra me qira është krim, më keq se pedofilia!

Tema e zëvendësimit të nënës apo siç quhet ‘nënë surrogate’ ka ndezur debatin politik në Itali.

Ministri Roccella e përkufizon këtë lloj çështje si një “treg për fëmijët”, raporton ‘Tgcom24’. Duke folur për këtë temë, kryetari i komisionit të kulturës të Dhomës Federico Mollicone tha: Është një krim i rëndë, më i rëndë se pedofilia. Jemi përballë njerëzve që duan të zgjedhin një fëmijë si bojë të shtëpisë.

Federico Mollicone, deputeti i ‘Brothers of Italy’, ka qenë në qendër të polemikave pasi protestoi ashpër kundër futjes së një çifti homoseksualë në filmin vizatimor “Peppa Pig”.

Mollicone, i cili është drejtues grupi i Komisionit të Kulturës, Shkencës dhe Arsimit të Dhomës dhe anëtar i Komisionit Parlamentar për drejtimin dhe mbikëqyrjen e përgjithshme të shërbimeve radiotelevizive, i kishte kërkuar Rait që të mos transmetonte episodin në të cilin çifti është i përbërë nga dy arinj polarë.

Kjo përgjigje vjen pas asaj që tha Rampelli, sipas së cilës çiftet që kërkojnë lindjen e fëmijëve nga surrogacia nga zyra e gjendjes civile “i kalojnë ata fëmijë si fëmijë të tyre”.

Lidhur me hipotezën e bërjes së kësaj procedure një krim ndërkombëtar, pra të dënueshëm në Itali, Pillon tha: “Jam absolutisht dakord. Nuk është e qartë pse nuk duhet të ndiqet penalisht edhe në Itali, siç bëhet me pedofilinë. Për birësimin e beqarëve jam shumë kundër. Çdo vit janë 9 ose 10 mijë çifte që aplikojnë për birësim dhe birësimet që janë të suksesshme janë rreth 2 mijë”.

Surrogacia është një teknikë e asistimit të riprodhimit në të cilën nëna surrogate merr përsipër të kryejë një shtatzëni “me porosi” nga të tjerët.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *