Në QSUT nuk ka pneumolog/ Mjekja e vetme emigroi në Gjermani

Në qendrën më të madhe spitalore, QSUT, nuk ka një mjek pneumolog që qëndron çdo ditë këtu. Mjekja pneumologe që ishte ka ikur në Gjermani.

Nëse gjendja shëndetësore e pacientëve komplikohet atëherë mjeku kërkon me telefon një mjek pneumog nga sanatoriumi dhe kur të jetë i lirë, pas tre apo 4 orësh ai vjen për të vizituar pacientin që ka shfaqur komplikacionin.

Dhe kjo konsiderohet zgjidhje në rastin më të mirë. Por kjo zgjidhje në fakt është stres i shtuar jo vetëm për pacientin dhe familjarët e tij por edhe për vetë ekipin mjekësor që e ndjek në QSUT. Arsyeja? Vonohet fillimi i trajtimit mjekësor.
Këtë e dëshmon rasti më i fundit i një familjari i cili bisedoi me Top Channel. Ai kërkontetë një mjeku pneumolog i cilit ishte i gatshëm ta sillte edhe privatisht. Por, kjo nuk lejohej.

Ndërkohë që mjeku pneumolog arrin më shpejt nëse pacienti apo familjari i tij ka të njohur në radhët e bluzave të bardha. Por edhe në këtë rast mjeku penumolog nuk mund të largohet për të ardhur në QSUT nëse nuk ka mbaruar vizitat e pacientëve në spitalin “Shefqet Ndroqi”.

Nuk janë të paktë pacientët të cilët vijnë për t’u trajtuar në klinikat e QSUT dhe kanë probleme apo trajtohen edhe për probleme në mushkëri. Aq më tepër kur jemi në një situatë post covid e janë shtuar komplikacionet pacientëve në mushkëri.

Por nëse mjekja pneumologe më parë ka ekzistuar përse tani askush nuk e merr mundimin për ta zëvendësuar? Dhe kur mungojnë mjekë në qendrën më të madhe spitalore, nëse largohesh disa kilometra nga Tirana mungesat e mjekëve specialistë janë më të mëdha.

Por nëse shikoni në Facebook shëndetësia po lulëzon. Ndërkohë, në terren njerëzit sorollaten sa nga një spital në tjetrin.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *