“Ngrohëset elektrike harxhojnë 40% më shumë se kondicioneri”, flet eksperti i energjitikës

Eksperti i energjetikës, Azmer Duleviç tha në “Good Mornig Albanians” se ngrohëset e vogla elektrike, konsumojnë më shumë energji se sa kondicioneri.

jo sipas tij, vjen pasi kondicioneri pasi arrin temperaturën e dhomës fillon të ulë xhirot, gjë që nuk ndodh me ngrohëset e vogla, të cilat vazhdojnë të punojnë me të njëjtën fuqi.

“Ngrohësja e vogël rri me të njëjtën temperaturë gjatë gjithë kohës, ndërsa kondicioneri nuk është gjatë gjithë kohës në maksimum, sepse është inverte.

Në momentin që arrin temperaturën e dhomës, ai ul xhirot. Punon me xhiro të avashta dhe si rrjedhojë konsumi i energjisë është më i ulët, mund të jetë 40% më pak se një ngrohës apo reflektor elektrik që e përdorin qytetarët”,-tha Duleviç.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *