Paralajmëron meteorologu grek: Rajoni mund të goditet nga i ftohti polar si në SHBA

Meteorologu Efthymios Lekkas foli për fenomenet ekstreme të motit teksa i ftohti polar godet për të gjashtën ditë SHBA-në, duke lënë pas më shumë se 60 të vdekur, miliona familje pa energji elektrike dhe fatkeqësi të pallogaritshme.

“Ne ende nuk kemi hyrë në destabilizimin e plotë. Ne shohim ngjarje që kanë të bëjnë me shndërrimin dhe nivelin global dhe fenomene që shqetësojnë rajone, kontinente të tëra, madje edhe shtete. Këto janë të paprecedentë dhe nuk janë shfaqur, siç u përmend më lart, për të paktën njëqind vjet. Ne e konsiderojmë në thelb shkaktarin e krizës klimatike ”, tha për ERT profesori i Gjeologjisë dhe Menaxhimit të Fatkeqësive Natyrore.

Ai shprehu mendimin se ka shumë mundësi që të ketë një “bombë” polare edhe në rajonin tonë.

“ Ne po shohim një përmbysje të plotë të situatës. Tani kur duhet të ketë dimër ka pothuajse verë dhe këtë do ta shohim të zhvillohet në periudhën e ardhshme me fenomene të kundërta ”, tha z. Lekkas.

Ai shtoi, në fakt, se ” kur fenomene ekstreme të motit mund të ndodhin në një rajon, d.m.th. temperatura të ulëta, reshje të dendura bore, në një rajon tjetër të planetit, ka të ngjarë të ndodhin fenomene krejtësisht të kundërta për të ruajtur ekuilibrin e përgjithshëm në sistemin atmosferik. , ku evoluojnë dukuritë hidrometeorologjike”

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *