Rëndohet situata në juglindje, probleme me energjinë elektrike

Vazhdon të jetë e rëndë situata sa i përket furnizimit me energji elektrike në juglindje.  Problemet më të shumta janë në zonat malore dhe në disa fshatra te fushes Maliq.

Burime zyrtare bejne me dije se pa energji nga dje jane: fshatra te njesive Çlirim në  Ersekë si dhe Dardhas, Çerravë dhe pjesërisht në Velçan në Pogradec.

13 fshatra të njësisë Gorë në Maliq janë po ashtu pa energji si dhe fshatra të njësive Vreshtas dhe Moglicë.

Pa energji  nga dita e djeshme është edhe Panariti i cili ështi izoluar nga rrëshqitja  e dherave pranë tij. Stakime të kontrolluara për shkak të kushteve të vështira atmosferike ka pasur në fshatra të fushës Devoll dhe fshatra të Korçës.

Zyrtarisht nga ana e Oshee se 16 grupe pune janë në terren duke punuar për rikthimin e energjisë.

Nga ana tjetër ndërmarrja e shërbimeve në bashkinë Korçë po punon për të hapur rrugën e fshatit Panarit.

E vështirë paraqitet situata në fshatra të thellë malorë të njësive Dardhas e Velçan në Pogradec ku rrugët janë bërë të pakalueshme si pasojë e rreshjeve.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *