Shqiptari me çaj mali u arrestua në Angli, reagon Edi Rama: “Britania s’po tregon respekt për komunitetin shqiptar”

Kryeministri Edi Rama ka reaguar pas arrestimit të një piktori shqiptar në Londër me pretendimin se kishte drogë në mjetin e tij, por në të vërtetë ishte çaj mali.

Përmes një postimi në “Twitter”, Rama shkruan se Agimi është një piktor shqiptar punëtor që lyen shtëpi për britanikët.

Ndërkaq, Rama thekson se Andi Hoxhaj, personi i cili përhapi lajmin në lidhje me arrestimin, është një anëtar brilant i komunitetit shqiptar, që jep drejtësi në Britani.

Ndër të tjera kryeministri shtron pyetjen se pse bëhen padrejtësi ndaj këtyre individëve të virtutshëm.

“Andi Hoxhaj është një anëtar brilant i komunitetit shqiptar, që jep drejtësi në Britani, ndërsa Agimi është një piktor shqiptar punëtor që lyen shtëpi për britanikët. Çfarë po shkakton një padrejtësi kaq të rëndë në Britani që këta individë të virtytshëm të vuajnë kështu?

Shqipëria është plotësisht e përkushtuar për të ofruar gjithçka që është e nevojshme për një luftë të suksesshme kundër rrjeteve kriminale. Megjithatë, nëse Britania nuk mund të tregojë respekt për komunitetin shqiptar me veprime në vend të fjalëve, si mund të presim bashkëpunim të suksesshëm midis qeverive tona?

Ju bëj thirrje ta lexoni të plotë dhe i falënderoj shumë autorët e asaj historie të trishtë, jo vetëm në emër të Agimit dhe shqiptarëve, por edhe për ndriçimin e vështirësive me të cilat përballen njerëzit e guximshëm që kanë emigruar në ky vend i madh”, shkruan Rama.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *