U arrestua si shkaktar i aksidentit, drejtuesi i stacionit hekurudhor: “E kuptova që kisha bërë gabim pasi mora lajmin për ngjarjen”

Drejtuesi i stacionit të Larisës ku u shkaktuan 40 viktima, ka deklaruar para grupeve hetimore se gabimin që kishte bërë e kishte mësuar pasi kishte ndodhur aksidenti. Nesër pas ndjekjes penale çështja do të çohet në seancën plenare të Gjykatës së Apelit të Larisës për caktimin e çështjes te një hetues special apelues.

Duke kërkuar falje në fazën e hetimeve paraprake mësohet se ai e ka pranuar gabimin e tij fatal dhe do përballen me veprën penale të prishjes së sigurisë së transportit që ka rezultuar me vdekjen e dhjetrave personave, e cila në bazë të për një ndryshim të fundit të Kodit Penal (neni 291) parashikon dënim nga 10 vjet burgim deri në përjetësi.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *