Video/ Ndodh në Tiranë! Shoferi fut fëmijën e mitur në bagazh, e kap Policia

Policia Rrugore e Tiranës është angazhuar për evidentimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve, që shkelin rregullat e qarkullimit rrugor.

Si rezulat i kontrolleve janë evidentuar dhe goditur raste të mbajtes në automjet, të fëmijëve nën moshën 12 vjeç, pa sistemet e fiksimit.

Gjithashtu në një automjet tip “Opel Corsa”, siç shihet nga pamjet e policisë, një i mitur qëndron në pjesën e pasme të mjetit, sipër bagazhit.

Nuk dihet marrëdhënia e fëmijës së mitur me shoferin.

“Kushdo që nuk përdor rripat e sigurisë dhe sistemet e fiksimit, të parashikuara për pasagjerët deri në 12 vjeç, ndëshkohet me masë administrative nga 5000 deri në 15000 lekë të rinj”, njoftojnë blutë.

Përgjegjësia për këtë shkelje bie mbi drejtuesin e mjetit ose mbi atë që është ngarkuar për mbikëqyrjen e fëmijës, nëse ndodhet në automjet, në momentin e kryerjes së shkeljes.

Në rast se shkelja është kryer nga drejtuesi i mjetit, përveç masës administrative, atij i vendoset edhe masa plotësuese pezullimi i lejes së drejtimit, për një periudhë nga 6 deri në 12 muaj.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *