Vlonjati kthehet pas 32 vitesh në emigrim: Po kultivoj kërmij, ka shumë kërkesë

Nga Elton Nika

Daniel Xhavara nga Vlora pas 32 vitesh në emigrim u kthye për të investuar në vendin e tij. U mendua gjatë dhe prej një viti ngiti në një sipërfaqe prej 1 hektarë këtë fermë për kultivimin e kërmijve në fshatin Penkovë të Selenicës.

“Duke biseduar me një shok italian që ka biznes me kërmij, më lindi ideja të kthehesha e të hapja këtë fermer. Kam tre, katër vjet që e studiova dhe është viti i parë që e hapa.”

Tregon se mori shumë informacion dhe siguroi kushtet e nevojshme për të kultivuar kërmij.

“Kërmillit i duhet një tokë e mirë pa pesticide, lakrën e kemi marrë nga Italia dhe duan ujë çdo ditë. Duan përkushtim. Do një vit të rriten në mënyrë natyrale.”

Ai i njeh mirë dhe vlerat ushqimore.

“Është proteinë më e pastër ka benefite për ilaçet, fytin, aknet e fytyrës.”

Xhavara ka gjetur dhe tregun.

“Italia prodhon gati 20% të kërkesës që ka dhe 80% e marrin nga jashtë, ka shumë kërkesë.”

Danieli ka investuar rreth 50 mijë euro në këtë fermë me kërmij./abcnews.al/

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *