“Brigitte Margot është transgjinore”, Franca dënon dy gratë që përhapën këtë lajm

Gjykata në Francë dënoi dy gra, të cilat përhapën thashethemet e rreme se zonja e parë e Francës Brigitte Macron ishte transgjinore dhe se kishte lindur mashkull dhe jo femër. Siç raportojnë mediat e huaja, atë dhjetor 2021, dy gratë – njëra luante gazetarin e pavarur dhe tjetra luante fallxhoren thanë në një video në YouTube se gruaja e Emmanuel Macron kishte lindur në të vërtetë një burrë, i quajtur Jean-Michel Tronier (e vërteta emri i vëllait të Brigitte Macron). Ato pohuan gjithashtu se burri i parë i Brigitte Macron nuk ka ekzistuar kurrë dhe se ajo nuk i kishte ngjizur tre fëmijët e saj.

Prandaj, të martën, gjykata e Lisieux vendosi një gjobë prej 2,000 euro për secilën prej grave, pas padisë për shpifje të ngritur kundër tyre nga Brigitte Macron dhe vëllai i saj, Jean-Michel Tronier, në shkurt 2022. Vihet re se gjatë fushatës elektorale të vitit 2022, teksa Emmanuel Macron kërkoi të rizgjedhej, reputacioni transfobik u përvetësua nga grupe të ekstremit të djathtë, mbështetës të jelekëve të verdhë dhe anti-vaksinave.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *