Çmimet e larta kënaqin fermerët në Divjakë, po shesin më shtrenjtë disa nga prodhimet e stinës

Karota dhe patatja po shiten me një çmim më të mirë këtë sezon nga fermerët në Divjakë.

Ndryshe nga viti i kaluar, patatja po shitet me 45 lekë për kilogram, por problematike këtë vit është lakra e bardhë që fermerëve nuk u justifikon kostot e prodhimit.

“Me lakrën nuk kemi filluar fare. Vjet kemi shitur një hektarë, mbase nga eksportet”- shprehet një fermere.

“Po nuk mori tregu jashtëm, këtu nuk shitet, ne gjithmonë na e kanë marrë kosovarët, tani kemi ngelur”- thotë një fermer tjetër.

Fenomeni i luhjatjes se çmimeve ndodh çdo vit ne myzeqe. Ndaj fermerët thonë se duhet të orientohen çfarë të mbjellin që produkti mos u mbetet stok.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *