Doktoresha i doli kundër, Braçe këmbëngul: Si mundet një grua me cikël të rrijë 8 orë ulur në fasoneri?

Deputeti socialist, Erion Braçe reagon sërish në lidhje me propozimin e bërë për pagesat nga ana e shtetit për gratë me cikël montrual, duke theksuar se shteti ka mundësi për ta zgjidhur këtë problem.

Sipas tij, është e pamundur që një grua apo vajzë të rrijë 8 orë ulur në një fasoneri.

Postimi:

DOKTORESHA!
PROPOZIMI IM PER GRATE E VAJZAT ESHTE CESHTJE
MIREQENIE, KUJDESI, DINJITETI!
(Po te doni edhe produktiviteti ne pune apo ne shkolle)
NUK ESHTE PERKEDHELJE!

Thene kete, duke ju degjuar me shume respekt,
dua te sqaroj:
Nuk kam thene kurre qe cikli menstrual eshte vdekjeprures tek grate e vajzat, jo!
Ama shqetesim shendetesor-i madh ne vajza e gra te ndryshe, eshte; behet edhe social, edhe shoqeror.\

Nje pyetje kam;
A mundet qe nje vajze 17, 18, 19, 20, 21, 25 vjec apo me shume, ne diten akute te ciklit te rrije 8, 9, 10 ore ulur ne nje fasoneri, mbi nje makine qepese tekstilesh, kepucesh, cantash etj? Po ne nje sportel banke? Po ne nje furre buke? Kudo?

Po nje vajze 16, 17 vjec por edhe me shume, a mund te rrije 5-6 ore e me shume ulur ne nje banke klase te degjoje, mbaje shenime, zgjidhe e pergjigjet ne diten akute te ciklit, madje dhe e papergatitur per kete?
Si thoni?!

Shikoni, keto historite “hajde, boll u perkedhele, meso, puno se ske gje, ec aty”, ndodhin mo, ndodhin, nuk e diskutoj;
Por e kemi mundesine ti trajtojme vajzat e grate ndryshe!

DOKTORESHA!PROPOZIMI IM PER GRATE E VAJZAT ESHTE CESHTJEMIREQENIE, KUJDESI, DINJITETI!(Po te doni edhe produktiviteti ne pune apo ne shkolle)NUK ESHTE PERKEDHELJE!Thene kete, duke ju degjuar me shume respekt,dua te sqaroj:Nuk kam thene kurre qe cikli menstrual eshte vdekjeprures tek grate e vajzat, jo!Ama shqetesim shendetesor-i madh ne vajza e gra te ndryshe, eshte; behet edhe social, edhe shoqeror.Nje pyetje kam;A mundet qe nje vajze 17, 18, 19, 20, 21, 25 vjec apo me shume, ne diten akute te ciklit te rrije 8, 9, 10 ore ulur ne nje fasoneri, mbi nje makine qepese tekstilesh, kepucesh, cantash etj? Po ne nje sportel banke? Po ne nje furre buke? Kudo?Po nje vajze 16, 17 vjec por edhe me shume, a mund te rrije 5-6 ore e me shume ulur ne nje banke klase te degjoje, mbaje shenime, zgjidhe e pergjigjet ne diten akute te ciklit, madje dhe e papergatitur per kete?Si thoni?!Shikoni, keto historite “hajde, boll u perkedhele, meso, puno se ske gje, ec aty”, ndodhin mo, ndodhin, nuk e diskutoj;Por e kemi mundesine ti trajtojme vajzat e grate ndryshe!Posted by Erion Braçe on Tuesday, November 14, 2023

Lexo edhe: Erjon Braçe kërkoi ditë pushimi për gratë gjatë ciklit menstrual, mjekja i del kundër: S’është sëmundje

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *