“Duhet të udhëtoja në vagonin e dytë, shoqja më tha hipim tek i fundit”, studentja rrëfen si i shpëtoi për pak aksidentit

Këmbëngulja e shoqes së saj shpëtoi Agni Titeli, studente e AUTH-së dhe pasagjere në trenin fatal në Tempi. Studentja e re ishte nisur dhe hipi në trenin që nisej nga Athina për të shkuar në Selanik. Siç tha ajo për kozanimedia, fillimisht do të hipte në vagonin e dytë. Por shoqja e saj i tha “shko tek i fundit, sikur e kishte parandjenjë”.

“Zakonisht ulem përpara dhe për herë të parë ulem në fund, ndihem jashtëzakonisht me fat, si fëmijët që shpëtuan, është fat, nuk mund ta përshkruaj ndryshe”, thotë vajza .

Studentja përshkroi atë që kujton nga nata fatale. “Kishte një vonesë rreth gjysmë ore në Paleofarsalas, nuk kuptova shumë sepse kisha edhe kufje, pastaj gjithçka nisi normalisht dhe nuk kaloi një orë dhe vagoni ynë fillon të dridhej, njerëz, që klithnin”, mendova se ishim në një shkëmb dhe po binim.”

“Nuk mund ta imagjinoj se çfarë kanë kaluar fëmijët në vagonin e parë. Më në fund treni ndaloi, panik, tym, edhe në vagonin e shtatë kishte tym, mbante erë djegie dhe të gjithë na bërtisnin të dilnim” , shton ajo.

“Kur dola isha në një tunel, dera u hap dhe dola, disa bërtisnin dhe na tregonin për rrezikun e një shpërthimi. Unë dal jashtë, e nxirë, nuk e kisha idenë se çfarë kishte ndodhur, thjesht menduam se treni kishte dalë nga shinat. Nuk mund t’i përshkruaj britmat e njerëzve, bërtisnin se po digjeshin, shkova atje pashë shumë zjarr, na thoshin të largoheshim dhe unë u largova nga ana tjetër”.

“Policia erdhi menjëherë, shumë shpejt, pastaj zjarrfikësja dhe ambulanca, u nisëm me autobusë në orën 2. Mendova se mund të vdisja, mora babin, pata sulme paniku. Nuk kam fjalë për ata që na ndihmuan”.

E reja tha se nuk e di nëse do të mund të hipë sërish në një tren, duke shtuar se e ka të vështirë të qëndrojë më vetëm.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *