Hapet testamenti i Silvio Berlusconit, ja kujt ia la pasurinë ish kryeministri

“Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora dhe Luigi, pasi kanë lexuar testamentet e babait të tyre Silvio Berlusconi, informojnë se ato tregojnë se asnjë person i vetëm nuk do të mbajë kontrollin indirekt mbi Fininvest SpA, të ushtruar më parë nga vetë babai”. Kështu thuhet në shënimin e dërguar nga Marina Berlusconi, edhe në emër të të gjithë vëllezërve dhe motrave, pas dispozitave të testamentit të Silvio Berlusconit, raporton Tgcom.

“Noteri që ka lexuar testamentin do të kryejë detyrimet ligjore në orët në vijim”, përfundon shënimi. “Faleminderit, shumë dashuri për të gjithë ju, babai juaj”. Kështu thuhet në dokumentin e testamentit që la lënë Silvio Berlusconi, i cili ka falënderuar fëmijët e tij.

Teksti gjendet në një letër të shkruar me dorë gjatë rrugës për në San Raffaele. Zarfi i pavulosur, i datës 19 janar 2022 me mbishkrimin “për fëmijët e mi”, përmban një fletë letre me kokë të përbërë nga dy anët e shkruara me bojë të zezë me rreth pesëmbëdhjetë rreshta. Ndër dispozitat, nga 100 milionë euro secila për partneren e tij Marta Fascina dhe vëllain e tij Paolo, një pjesë e pasurisë, 30 milionë euro i janë lënë bashkëpunëtorit historik Marcello Dell’Utri, i cili u deklarua “thellësisht i prekur”.

“Nuk e prisja, pavarësisht miqësisë së thellë që na lidhi. Jam i habitur, nuk është diçka që ndodh çdo ditë”, tha Dell’Utri.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *