I varfër por me zemër të madhe, foto e shoferit që shkon të ndihmojë të dëmtuarit nga tërmeti po shpërndahet kudo në rrjet

Ajzberbaxhani ka qenë një ndër vendet e para që i zgjatur dorën e ndihmës pas tërmeteve Turqisë. Server Basirli është një prej qytetarëve që është solidarizuar me momentet e vështira që po kalon Turqia dhe që është bërë viral në mediat sociale për zemërgjerësinë e tij, edhe se nuk ka mundësi ekonomike për veten e tij. Ai ngarkoi jorganët në automjetin e tij dhe u nis për të ndihmuar të prekurit nga tërmeti në Turqi.

Duke folur për mediat tha: “Ne e dimë mirë se çfarë është të jesh i pastrehë dhe të rrish në të ftohtë”

Server Besirli, i lindur në Laçin, i cili u çlirua nga pushtimi armen, dhe jeton në një shtëpi të vogël barake në një fshat të Baku, tha se kur panë se vëllezërit e tyre turq që kishin nevojë për ndihmë për shkak të fatkeqësisë së tërmetit, ata u treguan të gatshëm t’i ndihmonin.

“Ne e dimë shumë mirë se çfarë është të jesh i pastrehë dhe të humbasësh të afërmit në të ftohtët e dimrit. Veshjet i dërguam si ndihmë për t’i ngrohur përtej mundësive tona” tha ai.

Duke u shprehur se mësuan se për to flitej në rrjetet sociale pas dhurimit, Besirli, kushëriri i tij tha: “Të afërmit dhe miqtë na thanë që u bëre “fenomen”. Pamë që makina mbante një foto të saj. Si gjithë të tjerët, morëm pjesë në këtë fushatë ndihme. I gjithë Azerbajxhani. Azerbajxhanët që jetonin në Turqi dhe jashtë vendit gjithashtu i mbështetën këto ndihma. Ata bënë gjithçka mundën”, tha ai.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *