Nxënësi 6 vjeçar e plagosi me armë, mêsuesja: “Ngrita dorën dhe shpëtova pasi plumbi kaloi nëpër të”

Abigail Zwerner, mësuesja e klasës së parë nga Virxhinia e cila u qëllua në janar nga një prej nxënësve të saj ka thyer heshtjen dhe ka treguar detaje nga momenti i pazakontë në klasë.

‘Mund të kishte qenë fatale. Ne besojmë – me dorën time lart, me atë që më kalonte së pari nga dora – ne besojmë se, duke kaluar plumbi i pari nga dora, ka shumë të ngjarë që ai të më shpëtoi jetën’, tha Zëerner për të shtënat.

Zwerner tha se ajo ngriti dorën e majtë përpara se nxënësi i saj 6-vjeçar ta qëllonte në gjoks në klasën e shkollës fillore Richneck në Newport News, Virginia, më 6 janar. Zwerner tha se 6 janari filloi si një ditë e zakonshme shkollore, por ajo filloi të parandjente diçka jo të mirë përpara se nxënësi i saj të nxirrte armën, shkruajnë mediat e huaja.

“Më kujtohet që më drejtoi armën. Më kujtohet pamja në fytyrën e tij. Më kujtohet se arma u shpërtheu. Mbaj mend që ndjeva diçka. Ishte një ditë mjaft e frikshme. Ka disa gjëra që nuk do t’i harroj kurrë. Dhe thjesht nuk do ta harroj kurrë pamjen në fytyrën e tij që më dha ndërsa më drejtoi armën direkt nga unë. Kjo është diçka që nuk do ta harroj kurrë. Më ka ndryshuar mua. Më ka ndryshuar jetën,” tha Zwerner.

Në një konferencë për shtyp disa ditë pas të shtënave, Steve Dreë, shefi i policisë në Departamentin e Policisë së Newport News, tha se Zwerner kishte një klasë plot me nxënës të klasës së parë, kur një nga studentët nxori një pistoletë, të cilën nëna e tij e kishte marrë ligjërisht. Pavarësisht lëndimeve të Zëernerit, ajo arriti të evakuonte klasën e saj përpara se të kërkonte ndihmë.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *