Transplanti i parë në Itali: Babai shqiptar i dhuron një pjesë të mushkërisë djalit të tij 5-vjeçar dhe i shpëton jetën

Një 34-vjeçar shqiptar i ka dhuruar djalit të tij 5-vjeçar mushkërinë, në mënyrë që ai t’i kthehej jetës së tij normale dhe të luante ashtu siç luanin të gjithë shokët e tij.

Më 17 janar të këtij viti ndodhi “një mrekulli”. Ekipi mjekësor në Itali kreu transplantin e parë të mushkërive nga një donator i gjallë.

Vogëlushi ka lënë spitalin një muaj pas ndërhyrjes dhe tashmë ai është në gjendje që të jetë njësoj si bashkëmoshatarët e tij.

Familja e tij u shpërngul në Itali në verën e vitit 2018 kur fëmija ishte vetëm një vjeç. Mamaja e tij mbërriti e para ndërkohë babai u bashkua me ata pas ca kohësh pasi la punën e tij si inxhinier ndërtimi në Shqipëri.

Një vit pas shpërnguljes së tyre në Itali, djali i tyre ishte nisur për në spital pasi kishte pasur disa shenja sëmundjeje. Pas analizave mbërrin diagnoza e talasemisë apo anemisë mesdhetare, dhe rezulton për një çrregullim gjaku.

Në verën e vitit 2021 u kërkua transplant. Ndërhyrja u krye në vitin 2023 dhe transplanti u krye me sukses dhe tashmë 5-vjeçari është në gjendje mjaft të mirë shëndetësore

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *