Vetëm duke paguar para/ “Meta” jep njoftimin e rëndësishëm për llogarinë tuaj në Instagram dhe Facebook

Përdoruesit e Instagram dhe Facebook tani do të mund të paguajnë për një verifikim me ‘tik-blu’, ka njoftuar kompania Meta.

Meta Verified do të kushtojë 11,99 dollarë (9,96 £) në muaj në ueb, ose 14,99 dollarë për përdoruesit e iPhone.Mark Zuckerberg, shefi ekzekutiv i Meta, tha se masa do të përmirësojë sigurinë dhe origjinalitetin në aplikacionet e mediave sociale, dhe se do t’u jepte abonuesve rritje të shikueshmërisë postimeve të tyre, mbrojtje nga imituesit dhe akses më të lehtë në shërbimin ndaj klientit.

Do të jetë në dispozicion në Australi dhe Zelandën e Re këtë javë, ndërsa për vendet e tjera, Zuckerberg tha në një postim se do të ishte “së shpejti”.

Lëvizja vjen pasi Elon Musk, pronar i Twitter, zbatoi një sistem verifikimi me pagesë në nëntor 2022. “Ticks blu” janë përdorur si mjete verifikimi për llogaritë e profilit të lartë për të nënkuptuar vërtetësinë e tyre.
Shërbimi i abonimit me pagesë i Meta nuk është ende i disponueshëm për bizneset, por çdo individ mund të paguajë për verifikim.

Lejimi i përdoruesve që paguajnë akses në një shenjë blu ka shkaktuar më parë telashe për platformat e tjera të mediave sociale. Veçoria e verifikimit të pagesës për Twitter u ndërpre nëntorin e kaluar kur njerëzit filluan të imitonin markat e mëdha dhe të famshëm duke paguar për tik-un blu.

Meta tha se emrat e përdoruesve të Instagram dhe Facebook do të duhet të përputhen me një dokument ID të dhënë nga qeveria për t’u lejuar të verifikohet dhe përdoruesit do të duhet të kenë një fotografi profili që përfshin fytyrën e tyre.

Uebfaqe të tjera si Reddit, YouTube dhe Discord përdorin në mënyrë të ngjashme modele të bazuara në abonim.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *