Whatsapp do të funksionojë dhe pa internet, ja përditësimi i fundit i platformës

WhatsApp së fundmi ka lançuar një përditësim i cili do u lejojë njerëzve që të bisedojnë edhe nëse nuk kanë internet.

Mjeti i ri i lejon njerëzit të qëndrojnë në linjë duke përdorur serverë proxy, të cilët do t’i lejojnë ata të shmangin llojet e mbylljeve ose blloqeve të internetit që janë krijuar.

WhatsApp tha se e lançoi këtë funksion në përgjigje të një stuhie mbylljesh globale, përfshirë Iranin.

Në një deklaratë WhatsApp u shpreh se bllokim i internetit u mohon njerëzve të drejtat dhe u ndalon atyre që të marrin informacione dhe ndihmë në kohë urgjente.

Kompania tha se “dëshira e saj për vitin 2023 është që këto mbyllje të internetit të mos ndodhin kurrë”.

Teksa më tej shtuan, se nëse ky bllokim i internetit vazhdon atëhere WhatsApp do t’i lejojë përdoruesit të fusin emrin e një serveri proxy dhe ta përdorin atë për t’u lidhur me internetin.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *