Ekspertët parashikojnë se do të vijë një grip më i fortë se Covid, Silva Bino: Bëni vaksinat!

Mungesa e qarkullimit të virusit të gripit gjatë viteve të pandemisë covid thonë ekspertët, mund të shkaktojë një numër të lartë të infektuarish dhe sipas tyre virusi i gripit është edhe më kokëfortë se sa ai i covid , sidomos tek të sëmuret kronikë.

Deri më tani është thënë se qarkullon virusi i tipitA , por ende nuk është përcaktuar nëntipi i tij

“Pritet që të kemi një sezon gripi, është sëmundja më e paparashikueshme. Mungesa e qarkullimit të gripit gjatë dy viteve të fundit dhe mund të sjellë rritje të niveleve të gripit, siç ka ndodhur në Hemisferën Jugore”- shprehet Silva Bindo.

Ndërkohë që situata me covid duket më e zbutuar ekspertët bëjnë thirrje të mos ndalet vaksinimi pasi mund të rritet numri i infektimeve, por jo i hospitalzimeve apo i vdekjeve .

“Rekomandimi i ISHP është që të dyja vaksinat të bëhen njëkohësisht. Të moshuarit të vaksinohen në të njëjtën ditë në krahë të ndryshëm”– shton Bino.

Edhe pse ritmet e vaksinimit ndaj covid kanë rënë ndjeshëm, qeveria vazhdon të blejë sasi vaksinash pranë kompanisë Pfizer.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *