Kur t’i rezervoni biletat e avionit me çmimet më të lira

Kemi krijuar përshtypjen sikur sa më parë ta presim biletën e avionit për diku, aq më lirë do ta kemi. Pas pandemisë, blerja e biletave të avionit me çmim të volitshëm është bërë e vështirë.

Por ndërkohë që nuk ka ndonjë sekret apo formulë perfekte për të kursyer para, ka disa mënyra për të gjetur ofertat më të mira.Një studim i fundit i publikuar nga portali Expedia, Air Travel Hacks 2023, tregon se cila është dita më e mirë për të rezervuar dhe tregon se kur është koha për të rezervuar fluturimet brenda një vendi në krahasim me fluturimet ndërkombëtare dhe gjithashtu cila është dita më e mirë për t’u kthyer dhe kursyer.

Shumë besojnë se fluturimet duhet të rezervohen për në mes të javës, por të dhënat tregojnë se fundjava është në fakt koha më e përshtatshme. Në veçanti, të dielave. Studimi zbuloi se udhëtarët që rezervojnë të dielave dhe jo të premteve priren të kursejnë mesatarisht rreth 5% në fluturimet e brendshme dhe 15% në fluturimet ndërkombëtare.

Nisja dhe kthimi, më mirë në mes të javës
Dita më e mirë për të fluturuar dhe për të kursyer para është e mërkura. Sipas të dhënave, ata që nisen të mërkurën kursejnë mesatarisht 15% në fluturimet e brendshme dhe 10% në ato ndërkombëtare, krahasuar me ata që nisen në fundjavë.

Ata që rezervojnë më herët do të gjejnë jo vetëm më shumë opsione, por edhe çmime më të mira. Koha e duhur për fluturimet e brendshme është midis 28 dhe 35 ditë para nisjes, pra le të themi një muaj para udhëtimit. Kursimet janë rreth 10% më shumë se për ata që rezervojnë më pak se 2 javë përpara udhëtimit.
Megjithatë, rezervimi paraprak nuk garanton gjithmonë çmimin më të mirë. Në fakt, sipas studimit të Expedia, i cili mori në konsideratë të dhënat dhe tendencat e mbi 15 miliardë fluturimeve nga 490 linja ajrore dhe 230 vende nga e gjithë bota, rezervimi më shumë se 113 ditë para nisjes ka qenë gjithmonë më i shtrenjtë.Kjo nuk është e vërtetë për fluturimet ndërkombëtare, ku përkundrazi, udhëtarët që kanë rezervuar një udhëtim ndërkombëtar gjashtë muaj përpara, kanë kursyer mesatarisht 10% krahasuar me ata që kanë pritur deri në 2 muaj ose më pak për të rezervuar.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *