Të dielën ndryshon ora, ja si do të lëvizin akrepat

Si çdo vit në agimin e të dielës së fundit të marsit do të kemi ndryshimin e orës. Më 26 mars, akrepat e orëve do të shkojnë një orë përpara.

Vendet evropiane miratuan kohën e kursimit të ditës në shekullin e kaluar për të kursyer energji, veçanërisht gjatë kohës së luftës ose gjatë krizës së naftës të viteve 1970. Por në vitin 2018, qëllimi i ndryshimit është bërë shumë më pak i përshtatshëm, pasi studimet tregojnë se kursimet e energjisë tashmë janë margjinale dhe qytetarët ankohen gjithnjë e më shumë për efektet negative shëndetësore.

Bazuar në kërkesën e Parlamentit Evropian dhe si pjesë e vlerësimit të regjimit aktual, Komisioni zhvilloi një konsultim publik në verën e vitit 2018 dhe mori 4.6 milionë përgjigje, ku 84% e përgjigjeve ishin në favor të heqjes së ndryshimeve sezonale të orës.

Bazuar në këto prova, Komisioni Evropian arriti në përfundimin se nuk ka asnjë arsye që Brukseli të vazhdojë të rregullojë ndryshimet sezonale të orës dhe se shtetet anëtare duhet të jenë të lira të vendosin nëse dëshirojnë të jetojnë në orën e verës apo të dimrit.

Rreth thealbaniantimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *